Kılınçarslan Mah. Denizli Sok. No: 8/F SELÇUKLU/KONYA +90 332 501 88 00 info@zorunlusigorta.com.tr

Kasko Sigortası

Kasko Sigortası Nedir?

Kara taşıtları Sigortası yani Kasko, aracın trafikte karşılaşabileceği her türlü riske karşı güvence altına alan sigorta türüdür.


Kasko, sigorta sahibini ve aracını poliçe dahilinde belirtildiği taktirde; kaza geçirmesi, yanması, çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi vb. durumlarına karşı zararlarının güvence altına alınmasını kapsamaktadır. Araçta oluşan herhangi bir hasarın maliyetini anlaşılan sigorta şirketine devretme durumudur.

Aracınla başka bir araçla çarpışman ve iraden dışında aracına çarpmaları durumunda kaskon zararlarını karşılar. Aynı zamanda isteğin dışında senin de bir araca ya da cisme çarpman halinde hasar masrafların kasko kapsamındadır. Çarpma çarpılma teminatları, aracını hem hareket hem durma halindeyken korur.

Yanma, kasko sigortası kapsamında yer alan bir durumdur. Aracında yanma gibi bir durum neticesinde hasar meydana gelirse kasko sigortan karşılar. Hatta bu durum araç kaybı ile bile sonuçlanabilir. Sen de kasko sigortası yaptırarak yanma gibi olumsuz durumlar için bütçeni güvence altına alabilirsin.

Araç parçalarının çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi durumlarda aracında hasar meydana gelebilir. Kasko sigortası yaptırarak çalınma teminatı ile bu gibi durumlarda meydana gelen hasarlara karşı aracını güvence altına alabilirsin.

Eğer kasko sigortası yaptırırsan kötü niyetli kişilerden kaynaklanan hasarlar teminat kapsamında yer alır. Aynı şekilde fiil ehliyetine sahip olmayan kişilerin aracında yol açacağı zararlar da bu teminat kapsamındadır.

Kasko Sigortası S.S.S.

Kasko sigortası isteğe bağlı yapılan bir sigorta türüdür. Yani kasko sigortası yaptırmak için yasal olarak herhangi bir zorunluluğun yoktur. Ancak kasko sigortası, zorunlu trafik sigortası kapsamında olmayan doğal afet gibi bazı riskleri de kapsadığı için avantajlı bir sigorta türüdür.

Zorunlusigorta.com.tr aracılığıyla online olarak kasko sigortası alabilir, ödemelerini banka kartı veya kredi kartı ile gerçekleştirebilirsin. Dilersen kredi kartın ile yaptığın ödemelerde taksitli kasko fırsatlarından da yararlanabilirsin.

Kasko sigortasını isteğe bağlı yaptırabilirken trafik sigortasını zorunlu olarak yaptırman gerekir. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmazsan trafik cezası gibi idari yaptırımlarla karşılaşabilirsin. Kasko ve trafik sigortası arasındaki diğer farklar aşağıdaki gibidir.

Trafik Sigortası:

  • Bu sigorta türü bir kaza yaşadığında karşı tarafta meydana gelebilecek hasarları karşılar.
  • Trafik sigortasının teminatları limitleri devlet tarafından belirlenir; sabittir ve değiştirilemez.
  • Trafik sigortası fiyatları, serbest tarife üzerinden gerçekleştirilir. Bu nedenle trafik sigortası yaptırdığında kapsamı değişmez fakat fiyatlarında değişkenlik olabilir.


Kasko Sigortası:

  • Kasko sigortası bir kaza yaptığında kendi aracında meydana gelen hasarları karşılar.
  • Bu sigortanın teminatlarını sen belirleyebilirsin. Ayrıca dilersen ek teminatlar ile sigorta poliçenin kapsamını genişletebilirsin.
  • Ödeyeceğin kasko sigortası fiyatları, poliçenin kapsamına göre değişkenlik gösterir.

Kasko sigortasının teminat kapsamı, hem sana hem de sigorta şirketine bağlı olarak değişebilir. Genellikle sigorta şirketleri; çarpma, çarpılma ya da çalınma gibi konuları ana teminat olarak sunar. Bu teminatlara ek olarak doğal afetler nedeniyle yaşadığın hasarlar veya yanlış akaryakıt dolumu gibi teminatları da poliçene ekletebilirsin. Kasko neleri karşılar daha detaylı bilgi için tıkla.

Kasko indirimi, mesleğine ve aracının hasarsızlık durumuna göre farklılaşır. Örneğin, uzun süre aracınla herhangi bir kaza yapmazsan daha sık kaza yapan sürücülere göre daha az kasko ücreti ödersin. Kasko teminatlarını detaylı incelemek için “Kasko Teminatları ve İndirimleri Nelerdir?” tablomuzu inceleyebilirsin.

Kasko teklifi almak için kasko yaptıracağın araca ait trafik tescil belgesi veya halk arasında sık kullanılan tabir ile ruhsat bulundurman yeterlidir. Bunun dışında teklif almak için ekstra herhangi bir belgeye gerek yoktur.